Nolltvå Trettio EP

Pressmeddelande 2017-08-31

Sid Shiftys nya video Nolltvåtrettio samt debut-EP ute idag!

Sid Shifty foto av Niklas Edvardsen

Idag släpper vi på Selected Samples Sids första EP kallad Nolltvåtrettio. Inga gäster, bara hundra procent Sid. EP:n är producerad av Jimmy Ledrac (Promoe, Chapee m.m.). Shifty har tidigare rappat på både engelska och svenska men har de senaste åren fokuserat på det sistnämnda.


23-åriga Gustaf Cardell som han heter till vardags har under några månader valt beats och skrivit texter hemma i Mariestad under köksfläkten. Sedan har allt spelats in i Selected Samples studio vid S:t Eriksplan i Stockholm.


Nolltvåtrettio EP som släpps 31:a augusti innehåller fem mörka spår färgade av Trap, Cloud och Boom bap. Insomnia och ångest är två ämnen som behandlas.


Vi satt oss ner med Gustaf för ett kort samtal.


Samtliga foton: Niklas Edvardsen


Hej Sid, välkommen.


What's poppin.


Vem är du?


Vem jag är? I'm dat boy hahaha. Nah men det där är en svår fråga. Jag är oftast Sid. Ibland Gustaf Cardell. Men oftast Sid.  *skrattar*


Hur kommer det sig att du började skriva låtar?


Ända sen jag var yung Sid så har jag alltid varit besatt av ljud och visuell estetik och hur dom är connectade. Har växt upp med ett brett spektrum av musik runt mig och jag är speciellt tacksam för min pappas förkärlek till jazz.


Till en början utryckte jag mig mest i bildform/tecknade serier, samt att jag spelade piano och gitarr. Men med tiden så började jag övergå till att måla med ord aswell. Poesi and whatnot. När jag insåg att rap och beats var den ultimata uttrycksformen för insidan av mitt huvud så klickade det ganska bra därifrån.


Jag lekte med att rappa på engelska några år innan jag bytte till svenska för ungefär två år sen när jag verkligen började hitta mig själv musikaliskt.


Du blandar språken, många engelska ord trots att det är svensk rap. Hur kommer det sig?


Jag har pratat engelska så länge jag kan minnas, och har alltid blandat språken.  Så jag rappar som jag pratar helt enkelt. It's that simple.


Hur har arbetet med din nya EP Nolltvåtrettio gått till?


Många sena nätter under köksfläkten, en och annan djupdykning ner i mitt undermedvetna och några studiotrips till min dude Jimmy. Fyra timmars sömn per natt och en sjuklig överkonsumtion av Cappuccinos och cigaretter.


Finns det några andra rappare du ser upp till?


Jag ser upp till alla artister/rappare som har en vision och följer den kompromisslöst.


Sid Shifty foto av Niklas Edvardsen

Vilka artister lyssnar på helst på?  


Oj..  Just nu lyssnar jag mest på beats och skriver ny musik ärligt talat.


Vad har du för planer inför hösten?


Jag skriver på nästa EP som kommer heta 1911, sen vore det kul med collabs och ut och spela lite. (Promoters get at me! sidshiftyinfo@gmail.com)


Tack Sid!

Följ Sid här:


https://www.facebook.com/shiftyinfo

https://twitter.com/sidthevillain

https://www.instagram.com/sid.shifty/

https://soundcloud.com/sid-shifty-27207355Sid Shifty - Nolltvåtrettio (Musikvideo)

Lyssna på Nolltvåtrettio EP här!

Sid Shifty foto av Niklas Edvardsen

Sid Shifty - Safe (Streetvideo)